• TERIMA KASIH DARIKU!    Ini kisah satu hari di hari lahirku. Cuma disambut serba ringkas bersama dua orang saudaraku yang berlainan negeri di rumahku, Bait Qasyrussharif. Cik Ja dan Cik Kiah. Rasa lucu pulak! Patutlah masa senja kelmarin balik lambat sampai azan maghrib dah dilaungkan tapi masih belum balik-balik padahal cuma pergi beli tepung dan gula. Alih-alih tepat jam 12 malam aku diheret keluar dari bilik sebab dah berjam-jam aku mengadap komputer.Rupa-rupanya mereka berdua ada projek yang tak berapa besar tapi cukup membuatkan aku gembira. Walau cuma enam potong kek yang comel dan sebiji pizza, aku dah tersenyum sampai ke telinga.Alahai...sayangnya korang berdua! Terima kasih yang tak terhingga! Syukran awi-awi!Thank you very much! Arigato gozaimasu..heeee! Bermula lah upacara potong pizza bukan kek ye..lain dari yang lain upacara aku ni.

    Tengah hari ini pulak cik Kiah begitu sibuk di dapur.Pergi suq bersendirian lagi sebab dia bangun awal terus pergi kelas Qiraat Quran sebelum itu. Rupa-rupanya buat laksa. Rajin bebenau ye ngko Kiah..!Even the laksa so spicy but I like it very much.Bukan senang nak merasa laksa orang Melaka.Anyway, thank's a lot for today and since the last night to both of you my friends!

0 Lintasan Hati :

TERIMA KASIH

Awas!

Dilarang sebarang aktiviti plagiat ke atas artikel di dalam laman ini. Jika itu berlaku, perlu meminta keizinan daripada pemilik laman ini terlebih dahulu.

Si Kandil's bookshelf: read

Manikam Kalbu
Bedar Sukma Bisu
Surat-Surat Perempuan Johor
Daerah Zeni
Dari Salina ke Langit Petang
Bahlut
Lagi Cerpen-Cerpen Underground
Beruk
Seorang Tua di Kaki Gunung
Tukcai
Badai Semalam
Dedaun Hijau Di Angin Lalu
Kau yang Satu
Juzuk
Panji Semirang
Bagaikan Puteri
Hijab Sang Pencinta
Nota Cinta Buatmu
Cinta Pertama
Pesanan Terakhir Seorang Lelaki


Si Kandil Hijau's favorite books »